Nieuw-Dordrecht | Reconstructie Oranjedorpstraat e.o.

In opdracht van de gemeente Emmen is Hemmen vorige week gestart met dit project in eigen dorp. Wethouder René van der Weide gaf hiervoor, samen met het bestuur van de dorpscoöperatie, het startschot.

Riolering en verharding

Wij brengen ca. 3500 meter riolering aan in een nieuw, gescheiden rioolstelsel. Daarbij vervangen wij meteen ongeveer 12000 m² verhardingen en alle huisaansluitingen.

Klimaat robuust

Voor de opvang van het hemelwater legt Hemmen een vijver aan van 3500 m². Dit maakt Nieuw-Dordrecht klaar voor de toekomst. Regenwater wordt bij hevige buien opgevangen en daarna gecontroleerd afgevoerd. Wateroverlast behoort hiermee grotendeels tot het verleden.

Uitstraling

Het openbaar gebied ondergaat een metamorfose. Met de compleet nieuwe inrichting verbetert de uitstraling van woonstraten aanzienlijk. Rond de vijver in het park realiseren wij stapstenen, een strand, wandelpaden en een meanderende laagte. Recreatie en spelen voor jong en oud in het park is daarmee mogelijk.

Een jaar lang

Met een gefaseerde uitvoering wordt de bereikbaarheid van het dorp zoveel mogelijk in stand gehouden. De werkzaamheden ronden wij naar verwachting af in juli 2022.

Delen op

Tags