UPDATE | Oranjedorpstraat Nieuw-Dordrecht

In nieuw-Dordrecht zijn we druk met de rioolreconstructie van de Oranjedorpstraat en omgeving. En we liggen daar mooi op planning!

NAM-park

Het NAM-park is zo goed als gereed. De vijver is klaar, de paden zijn aangebracht en we hebben een voorde van beton aangelegd. Een voorde is een doorwaadbare laagte. Deze is gemaakt van een betonplaat met watervoerende sleuven. Hij ligt in het voetpad. Bij hevige regenval stort het regenwater uit een deel van het riool over. Het loopt dan via de meanderende laagte naar de vijver. Het pad kruist deze laagte, waar het water dus door de sleuven door het voetpad loopt. Zo kunnen wandelaars met droge voeten de watergang oversteken.

Dit najaar voltooien we de aanpassingen van de watergangen achter het park. Hiermee is dan de gehele waterbuffer voor het regenwater compleet. De gemeente Emmen verzorgt dit jaar nog het aanbrengen van de nieuwe bomen en de beplantingen in het park.

Oranjedorpstraat

De onderlagen van asfalt voor het gedeelte tot aan de Smidshof zijn aangebracht. De riolering vanaf de Smidshof naar de N862 zit erin. Het slingerpad door “De Leegte” is klaar. Eind november brengen we alle asfaltverhardingen aan waarna de Oranjedorpstraat weer wordt opengesteld voor het verkeer. De belangrijke verkeersader in het dorp is dan geheel gereed!

En verder?

Nog dit jaar start het rioolwerk in de “kleine” Oranjedorpstraat. In 2022 gaan we verder met de riolering in de wijk. De Sportweg, Koehoornstraat en Walevest worden dan aangepakt. Deze werkzaamheden duren tot eind juli 2022.

Delen op

Tags